Akkus Sarokcsiszoló Biztonsági Tippek

Hogyan Védekezz a Munkahelyi Balesetek Ellen

Az akkus sarokcsiszolók rendkívül hasznos eszközök a barkácsolás és az ipari munkák során, de használatuk bizonyos kockázatokkal jár. A munkahelyi balesetek elkerülése érdekében fontos a megfelelő biztonsági intézkedések betartása. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány alapvető biztonsági tippet és legjobb gyakorlatot, amelyek segítenek a biztonságos és hatékony munkavégzésben.

Az Akkus Sarokcsiszolók Biztonsági Kockázatai

Mielőtt belemerülnénk a biztonsági tippekbe, fontos megértenünk, milyen kockázatokkal járhat az akkus sarokcsiszoló használata:

  • Vágási sérülések a forgó csiszolókorong miatt.
  • Szembe jutó szilánkok és por.
  • Zaj okozta halláskárosodás.
  • Elektromos balesetek.
  • Tűzveszély az akkumulátor meghibásodása esetén.

Biztonsági Tippek az Akkus Sarokcsiszoló Használatához

  1. Alapos Felkészülés
    • Mindig ellenőrizd a sarokcsiszoló állapotát használat előtt. Győződj meg róla, hogy a csiszolókorong épségben van, és megfelelően van rögzítve.
    • A munkaterületnek tisznak és rendezettnek kell lennie. Ügyelj arra, hogy ne legyen közelben gyúlékony anyag.
  2. Személyes Védőfelszerelés (PPE) Viselése
    • Mindig viselj védőszemüveget vagy arcvédő pajzsot, hogy megóvd a szemed a repülő szilánkoktól és portól.
    • Védőkesztyű használata szintén ajánlott, hogy megvédje a kezed a sérülésektől és a vibrációtól.
    • Használj hallásvédőt a zaj okozta halláskárosodás elkerülése érdekében.
    • A por elleni védekezéshez használj megfelelő légzésvédő maszkot.
  3. A Sarokcsiszoló Megfelelő Használata
    • Soha ne távolítsd el a védőburkolatot a sarokcsiszolóról.
    • Tartsd mindkét kezeddel a gépet a biztonságos és stabil használat érdekében.
    • A sarokcsiszoló bekapcsolása előtt győződj meg arról, hogy a korong szabadon forog-e.
    • Soha ne nyomd túl erősen a gépet; hagyd, hogy a sarokcsiszoló végezze a munkát.
  4. Akkumulátor Biztonság
    • Használd az eszközhöz megfelelő típusú és márkájú akkumulátort.
    • Ne tárold az akkumulátort túlzottan meleg vagy hideg környezetben.
    • Ellenőrizd rendszeresen az akkumulátor állapotát, és ne használd, ha sérült vagy túlmelegedett.
  5. Tűz- és Elektromos Biztonság
    • Kerüld a túlterhelést és a túlmelegedést.
    • Ne hagyj felügyelet nélkül működő sarokcsiszolót, és mindig kapcsold ki a gépet, ha nem használod.
    • Győződj meg róla, hogy az akkumulátor töltése biztonságos körülmények között történik.
  6. Általános Biztonsági Szabályok
    • Soha ne használd a sarokcsiszolót fáradtan vagy befolyásolt állapotban.
    • Tartsd távol a gyermekeket és az állatokat a munkaterülettől.
    • Ügyelj arra, hogy a munkaterület megfelelően megvilágított legyen.

A Biztonsági Protokollok Fontossága

A fenti biztonsági tippek betartása elengedhetetlen a balesetmentes munkavégzés érdekében. A sarokcsiszolók hatékony és erőteljes eszközök, de csak megfelelő tudatossággal és elővigyázatossággal használhatók biztonságosan. Minden használat előtt és után érdemes áttekinteni a biztonsági eljárásokat, hogy garantálható legyen a személyes és környezeti biztonság.

Összefoglalás

Az akkus sarokcsiszolók nagyszerű eszközök a kézügyességet igénylő projektekhez, de a biztonságos használatuk alapvető fontosságú. A megfelelő előkészületek, a személyes védőfelszerelések használata, a gép helyes használata, az akkumulátor biztonságának fenntartása, valamint az általános biztonsági szabályok betartása mind hozzájárul a munkahelyi balesetek megelőzéséhez. Mindig tartsd szem előtt a biztonságot, hogy a munkád hatékony és balesetmentes legyen.

Klie Ferenc

Klie Ferenc neve a sportkedvelő közönségnek korábban a vízilabdából lehetett ismerős. Ma már az üzleti világban is megállja a helyét, az egykori csapatkapitány. A Senso-Media Zrt kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatójával beszélgettünk vízilabdáról, sportról, kitartásról, maximalizmusról, sikerekről, ars poeticaról.

-Miért pont a vízilabda?

„…..nekem csak a 120 százalék a jó…….”

Először karatéztam, aztán egyszer édesanyám kezdett mesélni nekem a vízilabdáról, ami nagyon megtetszett nekem, hiszen egy csapatsportról beszélünk. Vonzott, hogy egy csapat tagja lehetek, ahol, ha van eredmény az a csapat érdeme. Szerettem az összefogást, hogy együtt, akarattal, hegyeket lehet megmozgatni. Később rájöttem, hogy én inkább csapatjátékos vagyok, mint magányos farkas, és mivel elég hamar a középpontba tudok kerülni egy közösségben, a többiek támaszkodhatnak rám. Újpesten, az előkészítőben kezdtem ezt a sportot, de nem maradtam itt sokáig, átkerültem a MATÁV Pólósuliba, a kettes számú csapatba.

„…. Az igazán jó dolgok a komfortzónán kívül vannak….”

A legutolsó játékos voltam, soha nem kaptam sapkát. Azonban én ezt nem fogadtam el, elkezdtem fanatikusan edzeni, nagyon komolyan vettem a vízilabdát. Még egy amatőr felnőtt csapat edzéseire is eljártam, hátha elleshetek néhány trükköt. A rengeteg munkának, akaratnak, kitartásnak meg is lett az eredménye, hiszen alapember lettem a csapatban. Akkoriban a MATÁV Pólósuli bizonyos korosztálya átkerült a VASAS-hoz, így én is ott folytattam tovább előbb az utánpótlásban, később a felnőtt csapatban. Itt úgy éreztem kevés a lehetőségem, így átigazoltam az OSC-be. De ekkor már egyetemre jártam, és dolgozni is elkezdtem.

„…..engedem, hogy mások inspiráljanak, viszont a saját célomra összpontosítok.”

-Közgazdász vagy. Miért tartottad fontosnak, hogy legyen a sport mellett egy civil szakma is a kezedben?

– Az OSC-ben, fiatal felnőttként, már láttam azt, hogy fel kell készülnöm a civil életre, mert nem vagyok istenáldotta tehetség, és a sportból nem fogok tudni megélni. Nem a legtehetségesebb voltam a sportban, hanem rengeteg munkával, kitartással, akarattal küzdöttem fel magam oda, ahová eljutottam. Ezért eleve készültem arra, hogy a sport mellett legyen egy másik életem is. Így sikerült elhelyezkednem a Vodafone-nál MOL ügyfélszolgálati képviselőként. Aztán lépkedtem feljebb a ranglétrán, 1-2 év után, már a központban dolgoztam back office-osként. Azonban elég hamar tudtam teljesíteni a feladatokat, nem voltak kihívások. Az akkori vezetőm látta ezt, és javaslatára megpályáztam egy account manageri pozíciót.

„….ha valaki nekem bizalmat szavaz, azt 150 százalékban hálálom meg….”

Ezt a munkát nagyon élveztem, gyorsan fejlődtem, jól éreztem magam, egyre nagyobb ügyfeleim lettek. 3-4 év múlva jött a következő lépcsőfok, field manager lettem. A feladatom az volt, hogy a saleses csapatot részben összefogjam, részben mentoráljam. Itt már stratégiai gondolkodás volt jellemző, amit nagyon szerettem. Majd egy átszervezés után régióvezetője lettem a Vodafone olyan partnercégeinek, akik a KKV ügyfélkörön értékesítettek. Ekkor még inkább szükségem volt a stratégiaialkotásra. Később, a Vodafone és a UPC összeolvadásával, nyíltak számomra új pozíciók, de akkor már a Senso-Media Zrt. vezérigazgatója, Major Attila Gábor nagyon inspiráló, új lehetőségeket villantott fel előttem, így azt választottam.

„…Komfortzónán kívül szeretek élni…”

-Mi indított arra, hogy elhagyd a járt utat, és új irányba indulj el?

-Nekem a Vodafone-nál is mindig az új kihívások okoztak örömet. Lételemem, hogy kilépjek a komfortzónámból, keresem az újabb, és újabb kihívásokat. Talán a sport múltamból jön, hogy sportolóként is rendszeresen stresszhelyzetben éltem a mindennapjaimat. Ennek ellenére én nagyon nehezen váltok, de itt éreztem azt, hogy olyannak lehetek részese, és olyat alkothatunk, amit eddig nem. Jó döntést hoztam, mert minden pillanatban örömmel végzem ezt a munkát, olyan, mintha nem is dolgozni mennék. Nagyon szívesen csinálom!

„…..nagyon sokat köszönhetek a feleségemnek…..”

-Nem fárasztó mindig toppon lenni?

-Vannak hátrányai, ha folyamatosan stresszben élsz, de engem jobban kimerít, ha nincsenek előttem új lehetőségek, kihívások, megoldandó feladatok. Komfortzónán kívül szeretek élni, mert az igazi jó dolgok a komfortzónán kívül vannak. Szeretek hatással lenni a dolgokra, ha nem a körülmények irányítanak, hanem én irányítom a körülményeket. A magánéletemben nagyon sokat köszönhetek a Feleségemnek, aki maximálisan támogat engem a karrieremben. Elfogadta, hogy nekem a munka nagyon fontos, a klasszikus családmodellt működtetjük együtt. A hétvége viszont mindig a családé, mert nem csak feleségem, két gyermekem, és Zénó nevű kutyám is rendkívül fontos számomra. Velük is ilyenkor vagyok a legtöbbet együtt. A család nagyon sokat ad nekem. Ami feltölt ezen felül, hogy nem szakadtam el a sporttól teljesen, hetente kétszer járok bokszolni, és kétszer vízilabdázni. Hétvégente vannak még vízilabda meccseim is. Ha a sport nem lenne, talán nem is bírnám, ezt a feszített tempót.

.a vízben edzett vezető – soha nem adom fel….

-Miben nyújt újat neked, a jelenlegi munkahelyed, az igazán jó nevű Senso-Media?

A Senso-Media termékei, bizonyos szempontból, világszinten egyedülállóak. Nagyon tehetséges emberekkel dolgozhatom együtt, ezért hiszem, hogy rendkívül sikeres jövő áll még előttünk. Feladatom a projektvezetők, magyarországi és nemzetközi értékesítők, vezetők, illetve a termék menedzsment és a marketing összefogása, koordinálása. A változatosság mellett nagyon vonzó számomra, hogy itt tényleg van lehetőség az alkotásra, újszerű megközelítéseket, gondolatokat tudunk érvényre juttatni. A leginkább azt élvezem, amikor egy ötlet szinte azonnal formát tud ölteni, és ennek látható hatása van a cégre. Az a célom, hogy azok az emberek, akik velem dolgoznak, fejlődjenek. Itt, ennél a cégnél élhetem meg leginkább újra azt a csapat feelinget, amiért annak idején beleszerettem a vízilabdába. A közös cél, közös akarat, közös munka, közös irány, elkerülhetetlenül meghozza a sikert. Mindezt, szövetségben, támogatva, együtt, egymásért.

„…Ne azt csináld, ami könnyű, hanem arra fókuszálj, amit valóban szeretnél magadnak……”

-Sok lehetőséget kaptál, amivel jól gazdálkodtál, mit mondanál, miért sikeres az életed?

-Nagyon magas szinten tartom a fókuszt, és kizárok minden olyan zavaró tényezőt, ami meggátolhatná a sikert. Nagyon tudatosan állok a feladataimhoz. Ha valamire koncentrálok, akkor csak arra az egy dologra helyezem minden figyelmemet. Azzal a gondolattal élem az életemet, hogy úgy teljesítsek, hogy ha valaki nekem bizalmat szavaz, azt 150 százalékban háláljam meg. Nem tudok nem- et elfogadni. Mindig úgy éltem, úgy gondolkodtam, hogy képességektől függetlenül, ha mindent jobban akarok, mint más, akkor, biztos, hogy sikerül. Ha hiszek valamiben, akkor addig csinálom, addig próbálkozom amíg sikerre nem viszem, visszük. Bizonyos eseteket más ember, lehet, hogy már rég feladta volna, én soha nem adom fel. Ez lehet, ha nem is Ars poétika, de a siker kulcsa. Ez egy szempontból nagyon jó, más szempontból, viszont nagyon nehéz, mert maximalista vagyok. 

..„Tudat alatt én is édesapám útját járom.”……

-Ez a maximalizmus a sport múltadból eredeztethető?

-Azt gondolom, hogy a maximalizmust inkább a családi vonalról hoztam, édesanyám rendkívül maximalista. Nagyon jó a kapcsolatunk, és nagyon hálás vagyok neki azért, hogy olyan nevelést kaptam, aminek köszönhetően számomra a 100% feletti eredmény megfelelő. Ez a mentalitás visz előre az életben. Édesapám, sokat dolgozott külföldön, éles eszű, jég hátán is megélő ember volt. Sajnos, ő már nincs közöttünk, 3 éve eltávozott. Ő is egy kis cégnél kezdte, hitt benne, szívét-lelkét beletette, és a kis cégből, nagy cég lett. Vele is nagyon szoros kapcsolatom volt és ma azt látom, hogy a gondolkodásunk is nagyon hasonló volt. Példaértékűnek tartom azt az utat, amit ő bejárt. Ő is szeretett új dolgokba kezdeni, és azokat sikerre vinni. Tudat alatt talán én is édesapám útját járom.

Like all

Használd ki az otthon töltött napokat és jelentkezz online képzéseink egyikére!👩🏽‍💻👨🏽‍💻

Szerezz nemzetközileg elismert bizonyítványt és helyezkedj el könnyen itthon vagy külföldön!🌍

#LikeAll #online #képzés #telefonszám #jelentkezés #nemzetközibizonyítvány #multimediaszerkeszto #webprogramozo #tartalompublikalas #nyiregyhaza #nyiregyhazaoktatas

+36304994083

Céges ajándék – Szappan és egyéb bőrápolótermékek egyedi bérgyártása céges logóval

Bőrápolás és fertőtlenítés, a két legfontosabb feladat, amire fokozottan figyelünk az elmúlt időszakban. Ajándékozzon munkatársainak vagy partnereinek céges logóval ellátott szappanokat, bőrápolási termékeket! Bérgyártással elkészítjük egyedi színnel, illat variációval, összetétellel a megrendelt szappanokat, bőrápolási vagy fertőtlenítő termékeket és ellátjuk azokat az Ön céges logójával. Termékeink hatékonyak és kiváló minőségűek! A Vitalis Manufaktúra válogatott, minősített alapanyagokból, hagyományos eljárással készíti bőrápolótermékeit. A sokéves szakmai tapasztalat és képzettség, a modernizált technológiával ötvözve eredményezi a kiváló natúr szappanok, és bőrápolási termékek sokrétű felhasználását!

Ajándékozzon ügyfeleinek és munkatársainak egyedi bőrápolási termékeket céges logóval. 

Termékeink között különböző felhasználásra és minden bőrtípusra is kínálunk szappanokat. A kézműves szappanok előállítása során nem használunk mesterséges színezékeket és vegyszereket. Kézműves darabjaink adalékanyagát a természet ihleti: gyógynövénykivonatokat, őrleményeket, és növényi illóolajokat használunk. A formákba öntött szappanokat, speciális körülmények között, hosszan érleljük a bőrbarát pH-érték elérése érdekében!

A Vitalis Manufaktúrában 2013 óta nap, mint nap azon dolgozunk, hogy a legjobb minőségű, bőrápolási termékeket állítsuk elő a megrendelőink igénye szerint, mostantól céges logóval is!

Ön megrendeli, mi szakszerűen elkészítjük, és egyedi logójával legyártjuk a szappanokat, fertőtlenítőket, vagy egyéb bőrápolási termékeiket! 

Ajánlott termékek: 

  • Teafa kézmosó és fertőtlenítő szappan: A vírusok és baktériumok ellen. Laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy a kezünk egyetlen négyzetcentiméterén tíz millió baktérium lehet, amelyeket pedig tökéletesen eltávolíthatunk rendszeres, szappannal történő kézmosással.
  • Olíva kézműves szappan: A Vitalis Olíva szappan igazán egyedülálló és különleges szappan, hiszen kizárólag olíva olajat és kecsketejet tartalmaz.
  • Gyógynövényes szappan: Kamilla olaj, kamilla virágzat, körömvirág olaj, körömvirág szirom, rozmaring, kecsketej az összetevője. A gyógynövény kecsketejes szappan a szennyeződések alapos eltávolítása után hidratálja a bőrt, hozzájuttatja az egészséghez és frissességhez nélkülözhetetlen, értékes ásványi anyagokhoz, vitaminokhoz.
  • Kézfertőtlenítés, kéztisztítás: Minden, ami biztonságos, tiszta, ápolt kezet biztosít!

Rendelje meg a növényi alapanyagokból, hagyományos eljárással készült termékeinket!

Elérthetőségünk: +36205919590‬

A bérgyártáshoz, kérjük küldje el logóját, emailben:info@poluscommunications.hu -ra!

Az egyedi, céges logóval ellátott gyártást minimum 50 db termék rendelésétől vállaljuk!

A zene jótékony hatása

Hihetetlen ez az első olyan dal, amit már több mint 6 milliárdan lejátszottak!

Fizikai és mentális egészségünkre is jótékony hatással van a zene, amely segít megbirkózni a mindennapok stresszes helyzeteivel, átlendít egy szakításon vagy csak jókedvre derít autóvezetés közben. Különböző kutatások szerint nem csupán ellazít vagy elgondolkodtat, de akár a fájdalomcsillapításban és a motivációban is segíthet! Hogy milyen további hatása van még a zenének? 

Néhány pozitívumot összegyűjtöttünk:

– Bármilyen meglepő, de a klasszikus zene nyugtat és támogatja a mély regeneráló alvást.

– Fokozza vérkeringést a zenehallgatás. Tudósok kimutatták, hogy a zenehallgatás jó hatással van az erek működésére, melynek eredményeképpen növekszik a véráramlás az erekben és a betegek boldogabbak lesznek. 

– Csökkenti a stresszt és segíti a meditatív állapot elérését. Bizonyított tény, hogy a zene képes mérsékelni a szorongást! Érdemes tehát a masszázst zenével kombinálni! A nyugalom és a relaxáció legegyszerűbb módja egy meleg, lazító fürdőzés után kecsketejes levendula testápoló krémmel kényeztetve zenét hallgatni a saját fürdőszobánkban.

– Végül az egyik legjótékonyabb hatása:

Kevesebbet eszünk, ha lágy zenét hallgatunk és kellemes félhomályban étkezünk. A zene lelassítja az embereket és mivel hamarabb elérjük a teltség érzetét, kevesebb kalóriát fogyasztunk el! Mostantól csak így érdemes vacsorázni!

Az viszont biztos, hogy a legtöbbet letöltött zene még véletlenül sem nyugtató hatású! 

Hihetetlennek tűnhet, de van egy olyan dal, amit már több mint 6 milliárdan lejátszottak és nem ez az első rekordja, amit megdöntött ez a videó! A „Despacito” érte el először a 3 milliárdos, a 4 milliárdos és az 5 milliárdos nézettséget is a legnépszerűbb video megosztó portálon!

Luis Fonsi nagysikerű száma hétszeresen is bekerült a Guinness Recordok könyvébe is, hiszen többek között ez a legtöbbet like-olt videó is. Szinte hihetetlen, de akadt olyan nap, hogy közel 26 millióan hallgatták a „Despacito-t”!

Íme a top 10-es lista, vagyis a Youtube legnézettebb /zenei/ videói:

Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno, Gente De Zona – Bailando (2,69 milliárd)
Taylor Swift – Shake It Off (2,745 milliárd)
Katy Perry – Roar (2,75 milliárd)
Maroon 5 – Sugar (2,9 milliárd)
Justin Bieber – Sorry (3.09 milliárd)
PSY – GANGNAM STYLE (3,29 milliárd)
Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk (3,47 milliárd)
Wiz Khalifa ft. Charlie Puth – See You Again (4.02 milliárd)
Ed Sheeran – Shape of You (4.09 milliárd)
Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – Despacito (6 milliárd)

Hogyan használod a közösségi felületeket a céged eredményessége érdekében?

Ajánlatot kérek: info@poluscommunications.hu


Forbes – kilövés

3 különböző célpont!

3 mesterlövész!

Június 3-án #Kilövés!

Mit ott leszünk Forbes Magyarország!

https://forbes.hu/esemenyek/forbes-kiloves/juniusi-forbes-kiloves-2019?utm_source=muse