A zene jótékony hatása

Hihetetlen ez az első olyan dal, amit már több mint 6 milliárdan lejátszottak!

Fizikai és mentális egészségünkre is jótékony hatással van a zene, amely segít megbirkózni a mindennapok stresszes helyzeteivel, átlendít egy szakításon vagy csak jókedvre derít autóvezetés közben. Különböző kutatások szerint nem csupán ellazít vagy elgondolkodtat, de akár a fájdalomcsillapításban és a motivációban is segíthet! Hogy milyen további hatása van még a zenének? 

Néhány pozitívumot összegyűjtöttünk:

– Bármilyen meglepő, de a klasszikus zene nyugtat és támogatja a mély regeneráló alvást.

– Fokozza vérkeringést a zenehallgatás. Tudósok kimutatták, hogy a zenehallgatás jó hatással van az erek működésére, melynek eredményeképpen növekszik a véráramlás az erekben és a betegek boldogabbak lesznek. 

– Csökkenti a stresszt és segíti a meditatív állapot elérését. Bizonyított tény, hogy a zene képes mérsékelni a szorongást! Érdemes tehát a masszázst zenével kombinálni! A nyugalom és a relaxáció legegyszerűbb módja egy meleg, lazító fürdőzés után kecsketejes levendula testápoló krémmel kényeztetve zenét hallgatni a saját fürdőszobánkban.

– Végül az egyik legjótékonyabb hatása:

Kevesebbet eszünk, ha lágy zenét hallgatunk és kellemes félhomályban étkezünk. A zene lelassítja az embereket és mivel hamarabb elérjük a teltség érzetét, kevesebb kalóriát fogyasztunk el! Mostantól csak így érdemes vacsorázni!

Az viszont biztos, hogy a legtöbbet letöltött zene még véletlenül sem nyugtató hatású! 

Hihetetlennek tűnhet, de van egy olyan dal, amit már több mint 6 milliárdan lejátszottak és nem ez az első rekordja, amit megdöntött ez a videó! A „Despacito” érte el először a 3 milliárdos, a 4 milliárdos és az 5 milliárdos nézettséget is a legnépszerűbb video megosztó portálon!

Luis Fonsi nagysikerű száma hétszeresen is bekerült a Guinness Recordok könyvébe is, hiszen többek között ez a legtöbbet like-olt videó is. Szinte hihetetlen, de akadt olyan nap, hogy közel 26 millióan hallgatták a „Despacito-t”!

Íme a top 10-es lista, vagyis a Youtube legnézettebb /zenei/ videói:

Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno, Gente De Zona – Bailando (2,69 milliárd)
Taylor Swift – Shake It Off (2,745 milliárd)
Katy Perry – Roar (2,75 milliárd)
Maroon 5 – Sugar (2,9 milliárd)
Justin Bieber – Sorry (3.09 milliárd)
PSY – GANGNAM STYLE (3,29 milliárd)
Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk (3,47 milliárd)
Wiz Khalifa ft. Charlie Puth – See You Again (4.02 milliárd)
Ed Sheeran – Shape of You (4.09 milliárd)
Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – Despacito (6 milliárd)

Hogyan használod a közösségi felületeket a céged eredményessége érdekében?

Ajánlatot kérek: info@poluscommunications.hu